Sok a lopás Csongrád-Csanád megyében

Hivatalos számadatokat elemezve kiderült, hogy idén sem tétlenkednek a tolvajok. A múlthónapban több volt a lopás, mint a tavalyi év azonos időszakában

Megyénk az átlagot tekintve sem áll valami jól. Ugyanis, amíg országosan javult a helyzet 2020-hoz képest, tehát majdnem ezerrel kevesebb lett a vagyoni károkat okozó eltulajdonítás. Addig nálunk romlott a szituáció. Tavaly 104 alkalommal loptak, idén 149 volt ez a szám.  Az adatokat a delmagyar.hu közölte a Központi Statisztikai Hivatal összegzése alapján.

Első pillantásra nem tűnik olyan soknak, ám a károsultak biztosan nem így vélekednek. A pénztárcalopástól kezdve, a kerékpárok meglovasításán át, sokféle variációval találkoznak hétről hétre a rendőrök. Szegeden például fiatalok több mint féltucat biciklit is eltulajdonítottak, egy lezárt kerékpár is köztük volt. Az ügyek sokszor elhúzódnak, mert számtalan bejelentés érkezik, de az esetek nagy részében kézre kerülnek a tolvajok.

Ráadásul a megelőzésre is figyelmet fordítanak, hiszen ahogy megírtuk strandokon is járőröznek a megyei rendőrök, hogy minél kevesebb lopás történjen. Ám ehhez az is kell, hogy mi magunk is vigyázzunk az értékeinkre. Ne hagyjunk őrizetlenül pénztárcát, legyen bezipzárazva a táskánk, zárjuk le a kerékpárunkat és ne felejtsünk autóban sem nagyobb értéket, telefont, laptopot, bankkártyát. Ezeket lehetőleg strandra ne is vigyük magunkkal.

Még így is előfordulhat, hogy éppen mi leszünk az áldozatok, de jóval kisebb az esély a sikeres lopásra.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció!


Hasonló cikkek