Sok ország katonái lesznek ott a kecskeméti repülőnapon

Haditechnikai kiállítás és vásár is lesz

Már tizenkét ország jelezte, hogy kötelékkel részt vesz az augusztus végén Kecskeméten tartandó nemzetközi repülőnapon – mondta a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Sándor Zsolt kiemelte: mások mellett a „Török Csillagok” és a „Szaúdi Sólymok” is tartanak bemutatót, és több mint húsz nemzetközi hadiipari vállalat is részt vesz a kétnapos rendezvényen.

A parancsnokhelyettes közölte: nemcsak a légierő, hanem a szárazföldi haderőnem is megjelenik, bemutatót tartanak a különleges műveleti katonák, a területvédelmi ezredek, a honvéd kadétok, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is képviselteti magát. Lesznek gyermekprogramok, valamint négy toborzópont is működik majd a rendezvényen, ahol a hivatásos, a szerződéses és a tartalékos katonai szolgálat iránt érdeklődőket is várják.

Sándor Zsolt elmondta: elindult a rendezvény honlapja is. A repulonap2021.hu oldalon jegyet lehet vásárolni a rendezvényre, továbbá itt minden friss információt, köztük az aktuális Covid-eljárásrendet is folyamatosan közzéteszik.

Hazai Tükör | PannonHírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek