Sokakat vonz a budapesti Utazás kiállítás

Sikeres a csütörtökön megnyílt a 45. Utazás Kiállítás és 31. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban.

Mindennap rengetegen látogatnak el a rendezvényre, ahol harminc ország száz kiállítója várja az érdeklődőket február 23-26. között. Idén a külföldi díszvendég Madagaszkár, a belföldi díszvendég a BalatonBike365, a kulturális pedig a Liget Budapest Projekt.

 

Princzinger Péter (b) és Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke felvágja a Balaton-tortát (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Madagaszkár turisztikai minisztere, Randriamandranto Joël csütörtöki köszöntőjében kiemelte: országát a magyarokhoz különleges kapcsolat fűzi, hiszen a híres utazó, Benyovszky Móric fontos szerepet játszott a 18. századi Madagaszkáron, emlékét a mai napig utcanevek őrzik. A szigetország különleges látványosságokkal, sokszínű idegenforgalmi kínálattal várja a turistákat, és minden helyi lakos nagyon vendégszerető.

 

Vidám csapat a Szolnoki Repülőmúzeum standja előtt (Fotó: Facebook/ Debreczeni Ildikó)

 

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke a BalatonBIKE365 képviselőjeként ünnepi köszöntőjében kiemelte: a Balaton és környéke ma már nem csupán nyári fürdőhely, hanem egész évben sokszínű gasztronómiai kínálattal, színvonalas szálláshelyekkel és fejlett kerékpáros infrastruktúrával várja az utazókat.

 

A Tisza-tó is jelen van az Utazási kiállításon (Fotó: Facebook/ I love Tisza-tó)

 

Gyorgyevics Benedek vezérigazgató szerint a Liget Budapest Projekt olyan különlegessége lehet a magyar fővárosnak, amelyért a világ távoli részeiről is megéri majd ideutazni.

 

A zárónapon is érdemes kilátogatni

 

Vasárnap az utazással kapcsolatos programok 16 óráig várják az érdeklődőket. A nagyszínpadon lesz többek között madagaszkári tradicionális zenés show, mongol kulturális bemutató, valamint afrikai dobshow, maszkbemutató és kávészertartás.

Folytatódik a színpad mellett a Greenbox fotózás, a Hungexpo fotósai külföldi városokat, álomszép strandokat, világörökségi helyszíneket biztosítanak háttérnek a készülő fényképekhez.

A Frenklin park Teknősotthon Alapítvány (A pavilon 309B stand) jóvoltából vasárnap is testközelben lehet ismerkedni a teknőcökkel.

Az E-bike Test & Show rendezvény pedig 17 óráig várja az érdeklődőket, akik 3000 négyzetméteres tesztpályán próbálhatják ki az elektromos kerékpárokat.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: A BalatonBike365 standja a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban, a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show nyitónapján, 2023. február 23-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek