Sokaknak fájhat a veszélyhelyzet leállítása

A parlament elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, így több, kevesebb idő után számos átmeneti intézkedés is eltűnik. A fizetési meghagyásoknál már a következő nap új számítást indít, a kilakoltatások júliusban lendülhetnek be. Számos más változás is akad – írja szerda reggel az enpenzem.hu.

Már a kihirdetésre vár a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló, ellenszavazat nélkül elfogadott törvény. A különleges intézkedések vége azonban néhány az érintettek számára kifejezetten kedvező dolognak is véget vet. Leggyorsabban a fizetési meghagyások kelnek életre. Ezek végrehajtói kézbesítésének határideje ugyanis már a veszélyhelyzet megszűnését követő naptól újra ketyeg. Rövidesen indulhatnak az árverések, kilakoltatások is. Az adóhatóság által kezdeményezett végrehajtási eljárások is csak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig szünetelnek.

A végrehajtó a magánszemély adós lakóingatlanának árverezését, az ingatlan árveréséről szóló hirdetmény közzétételét július 1-jétől kezdheti meg. Ha a veszélyhelyzet miatt nem történt végrehajtói kézbesítés, 2020. július 1-jét követően sor kerülhet rá azzal, hogy a kézbesítés határideje 2020. július 2. napjától ketyeg újra. Ugyanez a dátum érvényes minden olyan végrehajtási ügyre is, amelyet a veszélyhelyzet akasztott meg. A kézbesítésre vonatkozó határidőt ezekben az esetekben 2020. július 2. napjától számítják.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek