Sokan szorgoskodtak a csallóköznádasdi faluszépítő brigádkor

Fákkal, bokrokkal, virágokkal szépítették a falut, valamint játékokkal bővítették a játszóteret Csallóköznádasdon május 18-án, szombaton, amikor is idősek és fiatalok együtt szorgoskodtak a község utcáin.

„A lakosok, a képviselőtestület, illetve szinte az összes szervezetünk képviseltette magát, úgy a sportosok, a nyugdíjasok, a csemadokosok és a klubosok. Az önkormányzat is mindig támogatja az egyes szervezeteket, ezért úgy gondolom, úgy a fair, ha ez a támogatás kölcsönös.” – mondta a falu polgármestere, Bóna Zsuzsa. Tudatosan ültetik a fákat, odafigyelve arra, hogy esztétikus legyen, valamint, hogy a szükséges helyeken árnyékot biztosítsanak. A főutcán terveik közt szerepel a belső utcák szépítése, zöld területek, parkok kialakítása.

Felújítás alatt áll a község óvodája, mely udvara új játszóelemekkel bővül. Az ott lévő régi játékokat is felújították és elhelyezték a falu játszóterén, így minden gyermek élvezheti ezeket. A polgármester hozzátette, a falu lakosaitól különféle festékeket kaptak, így szép színekben pompázhat a játszótér.

Az eredeti tervek alapján szemétszedésre is sor került volna, azonban ennek időpontját későbbre tűzték ki. „Jelenleg térdig érő fű van az út mentén. Ebből kifolyólag nehezen tudtuk volna összegyűjteni az esetlegesen ott lévő szemetet.” – fejtette ki Bóna Zsuzs.

Miután a helyiek elvégezték a munkálatokat, ismét a községi hivatalnál gyülekeztek, ahol finom gulyás várta a dolgos embereket.

Forrás: parameter.sk

Fotók: Cséfalvay Á. András


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek