Sólymos: A jóváhagyott állampolgársági törvény csak sebtapasz…

A javaslat nem más, mint a 2010-es törvény által előidézett sebekre alkalmazott sebtapasz. Segíthetnek a külföldön élő szlovák kisebbségeken, de egyáltalán nem segítik a hazai nemzeti kisebbségeket – reagált Sólymos László, a Híd párt elnöke az állampolgársági törvénynek a kormány által jóváhagyott módosító javaslatára.

“A kormány hónapok óta azzal érvel, hogy nincs ideje mással foglalkozni, csak a COVID-dal. Ebben az esetben azonban nyilván van idejük és vágyuk a jogszabályok megváltoztatására, annak ellenére, hogy az általuk kínált megoldást a szakmai közvélemény élesen bírálta és nem kielégítőnek minősítette. A javasolt változtatások nem más, mint a 2010-es törvény által előidézett sebekre alkalmazot sebtapasz, de nem oldják meg a probléma alapját. Segíthetnek a külföldön élő szlovák kisebbségeken, de egyáltalán nem segítik a hazai nemzeti kisebbségeket. Attól tartunk, hogy a javasolt módosítás alkotmányellenes. Ezért úgy gondoljuk, hogy ez a javaslat nem előnyös, és azt kérjük, hogy vegyék le a kormányülésről “– reagált Sólymos László, a Híd párt elnöke a szlovák kormány által szerdán reggel jóváhagyott módosító javaslatra.

 

Külhon | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek