Sólymos László: Vállalom a felelősséget, benyújtom lemondásomat

Bocsánatot kért viselkedéséért Sólymos László. A környezetvédelmi miniszter vállalta a felelősséget tettéért, a mai nappal benyújtotta lemondását.

Szerda kora este állította elő a rendőrség Sólymos László minisztert, miután dulakodásba fordult egy családi vita egy pozsonyi belvárosi étteremben. Információink szerint a környezetvédelmi tárca vezetője testvérével tartózkodott az étteremben, mindketten alkoholos állapotban voltak. A fivérek összevesztek, majd az étterem alkalmazottaival keveredtek vitába, ami tettlegességig fajult. Miután kiküldték őket az étteremből, a miniszter testvére belerúgott a kirakatba, ami kitörött. A kiérkező rendőrök Sólymos Lászlót és testvérét előállították, a késő esti órákban mindketten távozhattak a rendőrségről.

Sólymos László bocsánatot kért a történtekért. Elmondta, hogy egy családi válság miatt nagyon nehéz időszakon megy keresztül, édesanyját súlyos betegséggel kórházban kezelik. Ez a hatalmas nyomás és feszültség az oka annak, hogy szerda este nem tárcavezetőhöz és politikushoz méltó módon viselkedett, emberileg hibázott. „A felelősséget vállalom, az okozott kárt megtérítem. Bocsánatot kérek az étterem vezetőségétől, a kollégáimtól, a barátaimtól, a családomtól és mindazoktól, akikben a tegnapi viselkedésem megbotránkozást keltett.” – mondta el Sólymos László.

A rendőrség rongálás és garázdaság vétsége miatt indított eljárást. A keletkezett kár nagyjából 1000 euró.

Forrás: bumm.sk

Fotó: Topky/Vlado Anjel


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek