Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában

Az “Év Sommelierje 2022” versenyen Makovej Giraldo Sebastian (Felix Kitchen&Bar, Budapest, sommelier) szerezte meg a kupát és a lehetőséget, hogy október 27-én, a nemzetközi Balkan Sommelier Challenge versenyen képviselheti Magyarországot.

A Magyar Sommelier Club szervezésében a Continental Hotel Budapestben zajló egész napos kemény megmérettetés angol nyelven folyt. Ezzel is megnehezítve a versenyzők dolgát. A következő megmérettetés ugyanis, amire kvalifikációt lehetett szerezni, a Balkan Sommelier Challenge október 27-i, belgrádi fordulója.


A délelőtti írásbeli feladat után négyen jutottak tovább a középdöntőbe: Budai Norbert (Summer Lodge, Evenshot, Nagy-Britannia), Kincses Dávid (Tom George Osteria, Budapest), Makovej Giraldo Sebastian (Felix Kitc
hen&Bar, Budapest) és Pfeiffer Balázs (Werzers Hotel Resort Pörtschach, Tirol). A zsűri asztalánál többek közt Gianni Annoni, Jókúti András, Wossala Rozina, Hantos Bence és Csatlós Máté is helyet foglalt.

A teljes 11-tagú zsűri több órán át tesztelte a versenyzőket, értékelte a feladatlapokat és beszélte át a gyakorlatban nyújtott teljesítményeket. Volt vaktérkép, váratlan szituációs gyakorlatok, éttermi körülmények és villámkérdések is.

A délutáni program folyamán az érdeklődőket kóstolási lehetőséggel várták a szervezők, hét kiállító jóvoltából.

A döntőben két, kiváló angol nyelvi készségű sommelier mérte össze tudását. A Dél-Angliában élő Budai Norbert egy véletlen folytán került a versenyzők közé, éppen szabadságát töltötte Magyarországon. A kolumbiai születésű, de magyar gyökerekkel rendelkező Makovej Giraldo Sebastian pedig tudatos és kemény felkészülést követően érkezett a versenyre.

A jelenlévő nézők is egyöntetűen élvezték az izgalmas feladatokat.

A versenyről készült hangulatvideó a Magyar Sommelier Club Facebook-oldalán ITT található.

Makovej Giraldo Sebastian nemzetközi szerepvállalásáról október végén számolunk majd be.

Fotók: Julia Ryaz Photography


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek