Soron kívül kapott oltást a gyöngyösi polgármester

Miközben több balliberális párt oltásellenes kampányt folytat, Hiesz György elsők között jutott a szérumhoz – olvasható a boon.hu-n.

Jogosulatlanul juthatott hozzá a Covid-19 elleni védőoltáshoz Gyöngyös polgármestere, ugyanis Hiesz György akkor kaphatta meg a vakcinát január elején, amikor a járványügyi szabályok szerint csak az egészségügyi és intézményi dolgozók, valamint az egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett betegek, vagy veszélyeztetett munkát végzők voltak jogosultak arra – adta hírül a PestiSrácok.hu.

A polgármester a Magyar Nemzetnek nem tagadta az oltás tényét, de nyilatkozni nem kívánt az ügyben, ehelyett a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatójához irányította a lapot, mondván ő a nyilatkozattevő. Az intézményvezetőt még nem érték el az ügyben.

Az internetes oldal megírta: a városvezető beoltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, amit az intézmény dolgozói is megerősítettek a portálnak.

A PestiSrácok.hu szerint az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, amelyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. – A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján – koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt – legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat.

Hiesz György polgármester röviddel ezt követően jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetben lévő orvos be is adott neki, ennek több kórházi dolgozó is szemtanúja volt – írta az internetes portál.

A Magyar Nemzet megkereste a cikkben megjelentekkel kapcsolatban Hiesz Györgyöt, ő azonban nem kívánt az ügyben nyilatkozni.

Gyöngyös polgármestere csupán annyit mondott, hogy keressék Weisz Pétert, a Bugát Pál Kórház főigazgatóját, mert ő jogosult nyilatkozni az ügyben. A Bugát Pál Kórház főigazgatóját még nem tudta a lap elérni.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek