Soros tanácsadói eltiltották a Jobbik politikusait a magyar viselet hordásától

Ahogy korábban Vona Gábornak, most az exszkinhed Sneidernek kellett átöltöznie, hogy így is kifejezze a Jobbik teljes irányváltását 

– írja a Ripost. A lap információi szerint ez a pártnál tevékenykedő Soros-tanácsadók kérése volt.

A párt új szövetségesei, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták ki nem állhatják a hagyományos, történelmi magyar ruhákat, például a Sneider Tamás által eddig szinte kizárólagosan viselt Bocskai-kabátot” – írja a Ripost. A lap úgy tudja, hogy komoly feszültséget okozott a baloldalon a kérdés, ilyen formában nem szívesen mutatkoznának együtt a jobbikos politikussal, aki ezért villámgyorsan váltott:

azonnal méregdrága, minimum 7-800 ezer forintos dizájnöltönyökre váltott a bocskairól.

A Jobbik elnöke amúgy nem először cserélte le öltözetét, és ezzel együtt világnézetet. A húszas éveiben bőrfejű bandák vezéreként súlyos testi sértés miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt politikus akkoriban még a bomberdzsekire esküdött, a Magyar Narancs újságírójának korábban még azt is megígérte, hogy élete végéig ebben a szkinhedviseletben fog járni.

A portál felelevenítette, hogy az ilyen típusú váltások nem példa nélküliek a Jobbikban. Korábban Vona Gábor hagyta el a gárdamellényt – pedig valaha abban esküdött fel a parlamentben –, hogy piros pulóverekre cserélje le. Ugyanebbe a körbe sorolható Jakab Péter, a párt frakcióvezető-helyettese, aki a történelmi hagyományokat megjelenítő Bocskai-kabátot dobta el. Ismert,a borsodi politikus volt az első a Jobbikból, aki nyilvánosan együtt mutatkozott Gyurcsány Ferenccel.

Emlékezetes, az ellenzéki pártok január elején rendkívüli ülésnapot hívtak össze, ami után közösen vonultak a Parlament lépcsőjéhez. „A balliberális politikusok annyira utálják a magyar történelmi ruhákat, hogy feltételül szabták a jobbikosok átöltözését” – tette hozzá a Ripost.

Forrás: Ripost


Hasonló cikkek