Sorozat készül a London folyóiból

Tévésorozatot forgatnak Ben Aaronovitch urban fantasy könyvsorozatából, A London folyóiból, melyből több mint ötmillió példány fogyott el világszerte.

Az Angliában már hatalmas sikert aratott urban fantasybe oltott krimi főszereplője Peter Grant közrendőr, aki nyomozni kezd egy gyilkossági ügyben. Munkája során találkozik egy szemtanúval, aki halott, mégis elég közlékeny, ráadásul megismeri London utolsó varázslóját is. Arra is rá kell jönnie, hogy a Temzének van istene és istennője, de nem igazán jönnek ki egymással. Grant mágustanonc lesz, és így folytatja tovább az egyre bonyolódó gyilkossági nyomozást.

A könyvsorozat eddig remek eladási számokat mutatott, az utolsó két darab, ami 2020-ban és 2022-ben jelent meg a Sunday Times bestseller listájának az első helyén végzett.

Bár nem ez az első próbálkozás, hogy a sorozatot képernyőre adaptálják, most a Pure Fiction Television, a See-Saw Films és a szerző saját produkciós cége, az Unnecessary Logo együttesen megvalósítják a projektet. A televíziós adaptációban nem csak a London folyóit veszik majd alapul, hanem az egész regényfolyamot.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek