Sorozat készül A talizmánból

Régóta tervezik elkészíteni Stephen King és Peter Straub közösen írt regényének, A talizmánnak a sorozatadaptációját, amely most végre ténylegesen megvalósulhat.

Steven Spielberghez és a Stranger Things alkotóihoz, a Duffer-fivérekhez került a széria kivitelezése, amely valamikor a Netflixen lesz majd megtekinthető a közeljövőben. A talizmán 1984-ben került a könyvesboltokba, főszerepben egy 12 éves fiúval, Jack Sawyer-rel, aki a párhuzamos univerzumokon keresztül átszeli az Egyesült Államokat, hogy egy különleges talizmánnal megmentse halálosan beteg édesanyját.

A talizmán megjelenésekor nagy sikernek örvendett, hiszen 880,000 példány fogyott belőle első körben, Spielberg pedig már 1982-ben megvásárolta hozzá a megfilmesítési jogokat. Az azóta eltelt évek során az Oscar-díjas rendező nem adta fel, hogy filmet forgat a regényből, és tervei most végleg megvalósulni látszanak, igaz, nem abban a formában, ahogyan azt eredetileg tervezte.

Spielberg produceri feladatokat lát majd el a sorozatnál, míg a széria elkészültéért Duffer-fivérek felelnek. A Duffer-fivérek amúgy is nagy rajongói Stephen King munkásságának, hiszen nemcsak, hogy a Stranger Things tele van utalásokkal a szerző regényire, de egy darabig úgy volt, ők rendezik az Az című filmet, mely végül Andy Muschietti-hez került.

Forrás: screenrant.com

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek