Sorozat készül egy Neil Gaiman regényből

Neil Gaiman hivatalosan is megrősítette, hogy sorozat formájában adaptálják 2005-ös bestseller regényét, az Anansi fiúkat

A könyv főszereplője Kövér Charlie Nancy, akinek élete akkor vesz váratlan fordulatot, mikor az apja meghal Floridában egy karaokeszínpadon. Kiderül, apja egy isten volt, és van neki egy testvére is, aki föltűnik az ajtajában, és sokkal, de sokkal veszélyesebbé teszi a mindennapjait.

Az Anansi fiúk képernyőre adaptálásán már régóta dolgoznak, eredetileg 2014-ben készült volna belőle egy minisorozat a BBC-re, de ez végül nem valósult meg. 2019-ben Gaiman nagyon sikeresen működött együtt az Amazon Prime Videoval, miközben a Terry Pratchet-el közösen szerzett Elveszett próféciák forgatókönyvét írta, ekkor fölröppent a pletyka, hogy az Anansi fiúk sorozat is a streaming szolgáltatón fog kikötni; ez végül igaznak is bizonyult.

Gaiman a Twitter oldalán jelentette be a hírt, így nem csak a Netflixre érkező Sandmant és az Elveszett próféciák második évadát láthatják majd a rajongók, ha nem a fejlesztési státuszban lévő Anansi fiúkat is hamarosan.

Forrás: screenrant.com

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek