Soviniszta CHULIGÁN akció a Felvidéki Harcosok ellen

A rendőri akció keretén belül kedden 31 helyszínen tartott házkutatást a NAKA 150 rendőr bevonásával. A razzia során különféle tárgyakat foglaltak le, melyet extrémista tartalmúnak ítéltek meg.

Tegnap (november 22.) óta pedig elérhetetlen a Felvidéki Harcosok közösségi oldala is. A  DAC egyik ultra csoportja a Felvidéki Harcosok Dunaszerdahely nevű közösségi oldalon számolt be tevékenységéről, túráiról, de az oldal jelen pillanatban elérhetetlen. A rendőrség szerint a “Felvidéki Harcosok” elnevezésű csoportosulás egyes tagjai elváltoztatott náci szimbolikát használtak, amelyet nyíltan prezentáltak zászlók, transzparensek, ruházati felsőrészek és jelszavak használatával, főleg nyilvános sporteseményeken.

Ezen kívül mind a 15 vádlottat egyéb extrémista bűncselekmény elkövetésével is vádolják, mivel feltehetően a közösségi hálókon extrémista anyagokat, kijelentéseket, jeleket, szimbólumokat használtak, amelyek a nemzeti, etnikai és faji gyűlöletet propagálják.

 

 

“Például dícsérték Adolf Hitlert, gyűlöletüket fejezték ki a zsidók és sötétbőrűek, de a szlovákok és a románok ellen is.”

Amennyiben bebizonyosodik bűnösségük, úgy 4-től 8 évig terjedő börtönbüntetés várhat rájuk. A rendőrség nem csak a vádlottak személyes tárgyait vizsgálta át, hanem a testüket is, minek során dokumentálták azok tetoválásait, melyek között extrémista szimbólumokat is találtak.

Forrás: korkep.sk, Rendőrség FB oldala


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek