Spanyolországban gyakorolhatták idegennyelv tudásukat salgótarjáni diákok

Spanyolországba utazhatott október végén tizenkilenc salgótarjáni középiskolás. A Bolyai János Gimnázium tavaly támogatást nyert külföldi iskolai partnerség építésére az Erasmus programban, amelynek célja, hogy világörökségi helyszínekhez kapcsolódva, kétéves  spanyol-magyar diákcsere programot valósítsanak meg, angol nyelven.

A résztvevő iskolákban angol két tanítási nyelvű oktatás folyik, a közös nyelv a felek között így az angol. A salgótarjáni bolyaisok október utolsó hetében a Valencia melletti Segorbe városában jártak, ahol szíves fogadtatásban volt részük a vendéglátók jóvoltából. A diákok családoknál laktak és számos érdekes programon vettek részt az egy hét folyamán. Felfedezték Segorbe és Valencia városát, utóbbi óvárosa a Világörökség rásze. Jártak a tengerparton, megismerkedtek a helyi gasztronómiával, megcsodáltak egy vízesést, illetve megismerkedtek az olívaolaj-gyártás történetével és a bikafuttatás tradíciójával is. Természetesen spanyol diáktársaik iskoláját is megnézték, sőt tanórákon is részt vettek, majd magyar-spanyol vegyes csoportokban dolgozva hasonlították össze a két ország oktatási rendszerét.

Szabóné Básti Csilla igazgatóhelyettes megkeresésünkre elmondta: – Azért rendkívül hasznosak az ilyen lehetőségek, mert a gyerekek új emberekkel találkozhatnak, új tapasztalatokat szerezhetnek, számukra idegen kultúrával ismerkedhetnek meg, ezek által pedig fejlődik a személyiségük. Az pedig, hogy mindez angol nyelven egy mesés mediterrán országban történik, igazán nagyszerű lehetőség az idegennyelv gyakorlására. Nagy kedvvel, lelkesen használják a már megszerzett nyelvtudást a gyerekek a csereprogramban – hangúlyozta.

A programra tizenkilenc diák és három tanár utazott el Spanyolországba. A folytatásban a segorbei “delegáció” látogat majd el Nógrád megyébe.

Kövessen minket: Facebook

 

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek