Spar: több mint 3 ezer embernek ad munkát a vállalat tízéves partner programja

A Spar Magyarország franchise hálózatához már 114 településen összesen 237 üzlet tartozik, amelyek több mint 3 ezer embernek adnak munkát; a partner üzletek árbevétele meghaladta a 82 milliárd forintot tavaly – közölte a vállalat az MTI-vel kedden annak kapcsán, hogy pontosan tíz évvel ezelőtt nyílt meg az első Spar partner üzlet Móron.

 

Egyre több helyen, a kisebb településeken is legyen Spar

 

A közlemény szerint a vállalat stratégiai célja, hogy egyre több helyen, a kisebb településeken is elérhető legyen, ebben a saját hálózat mellett fontos szerep jut a franchise partnereknek. Mára a teljes magyarországi Spar hálózat kiskereskedelmi forgalmának 10 százalékát bonyolítja a franchise rendszer.

 

 

Az elmúlt tíz évben a franchise programhoz csatlakozott 237 üzlet közül 34 Spar partner, 66 Spar market, 86 OMV-Spar Express és 51 Lukoil-Despar üzlet.

 

A Spar olyan, elsősorban családi vállalkozásokkal keresi a kapcsolatot

 

A Spar partner programhoz évente átlagosan 23 új üzlet csatlakozik. A Spar olyan, elsősorban családi vállalkozásokkal keresi a kapcsolatot, amelyek több éves kereskedelmi, kiskereskedői tapasztalattal és stabil pénzügyi háttérrel rendelkeznek. Előnyt jelenthet, ha van a kiskereskedelemben, vagy akár más területen – vendéglátásban – franchise működési tapasztalatuk.

A Spar Magyarország több mint 16 ezer terméket biztosít a partnerek áruválasztékához, ezek között a saját márkás termékek, a Regnum húskészítmények, valamint a Spar enjoy. termékek is megtalálhatók – közölték.

 

Helyi igényekre szabott választék

 

A hálózat működését központi logisztikai szolgáltatások, informatikai rendszer, értékesítési tanácsadók és külön friss termékekkel foglalkozó tanácsadók is segítik – tették hozzá.

Az elmúlt tíz év tapasztalatai alapján a helyi igényekre szabott választék, a helyi termelők termékeinek szélesebb megjelenítése, valamint az üzlet tulajdonosa és a Spar közötti közvetlen kapcsolat miatt a csatlakozott üzletek forgalma rövid idő alatt megnőtt – fejtette ki a közleményben Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője.

 

A foglalkoztatottak száma elérte a 14 500-at

 

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. árbevétele 791,8 milliárd forint volt tavaly, 7,2 százalékkal több az előző évinél, a foglalkoztatottak száma elérte a 14 500-at.

Forrás: MTI

Fotó: spar.hu

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek