Spartan-versenyt rendeznek Salgótarjánban

Szeptember 25-26-án Salgótarjánban találkoznak a nemzetközi Spartan akadályverseny-sorozat sportolói – jelentette be Fekete Zsolt, a nógrádi megyeszékhely polgármestere.

Közleményében kifejtette: a nem véletlenül spártainak hívott, rengeteg erőt, kitartást, gyorsaságot és ügyességet igénylő megmérettetés minden versenyhétvégéje több ezer magyarországi és külföldi sportolót mozgat meg a legkülönbözőbb korosztályokból. A kísérőkkel együtt akár tízezer ember is érkezhet a Nógrádi megyeszékhelyre ősszel hangsúlyozta a város polgármestere és megköszönte a helyi Spartan csapatnak a közreműködést abban, hogy kezdeményezésük nyomán a komoly versenysorozatot tulajdonló cég az önkormányzattal történt egyeztetést és közös helyszínbejárást követően úgy döntött, hogy Salgótarján otthont adhat a sportversenynek.

Büszkeség és öröm minden salgótarjáninak, ha sokezer elégedett versenyző viszi jó hírünket határokon belül és azon kívül is. A salgótarjáni futamra a szervezők jelzése alapján a meghirdetést követő első órában hatalmas, sosem látott érdeklődés volt tapasztalható emelte ki Fekete Zsolt.

A salgótarjáni pálya pontos útvonala, mint ahogyan a Spartan esetében szokás, majd csak a verseny során derül ki. Az azonban már most ismert, hogy a versenyközpont és a fesztiválterület a Tóstrandon, a tó környékén lesz, maga a verseny pedig a környékbeli hegyekben zajlik majd.

Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

Hazai TükörPannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek