Spekulánsok gazdagodnak az Európában rekedt ukrán gabonán

Spekulánsok gazdagodnak az Európában rekedt ukrán gabonán. Az ukrán gabona beáramlása ellen tiltakoznak a lengyel gazdák.

 

A gazdag spekulánsok felborítják a lengyel gabonapiacot

 

Azt állítják, hogy Ukrajna nem gondoskodik a tovább szállításról, így nem az élelmiszerhiánnyal küzdő afrikai országokhoz jutnak a termények, hanem Lengyelországban ragadnak. Ezt gazdag spekulánsok használják ki, felborítva a lengyel gabonapiacot.

 

 

Tonnák millióiban mérhető az Európában maradó ukrán gabona

 

Marcin Wilgos, gabonatermesztő mondja, hogy nagy probléma az Ukrajnából érkező hatalmas mennyiségű gabona, repce és kukorica, mert nem az éhező afrikaiakhoz viszik tovább, hanem az európai piacon gazdagítja tovább a spekulánsokat. Emiatt a lengyel termelők nem tudják jó áron eladni a gabonájukat, mert a helyi piacon túlkínálatot okoz a Lengyelországban rekedt nagy mennyiség.

Hasonló problémáról számolnak be az Ukrajnával szomszédos más uniós országok, Szlovákia, Magyarország, Románia és Bulgária gazdái is. A vámmentes szolidaritási szállítási folyosók célja a nélkülöző országok felé vezető tranzit megteremtése, de tonnák millióiban mérhető az Európában maradó ukrán gabona.

Forrás: euronews.com

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek