Spielberg végre megint a frászt hozza ránk

A hatvannyolc éves Steven Spielberg nem lassít le, a Kémek hídja című kémdrámája még mindig pörög a mozikban, de már itt is van a következő filmjének az első trailere. A barátságos óriás (The BFG) elsősorban a gyerekeket célozza meg, az árvaházban nevelkedő Sophie minden olyan szabályt megszeg, amit az éjszakától rettegő gyerektársai szigorúan betartanak: kikel az ágyból, és kimegy a függönyön túlra az erkélyre.

A rendező szerint filmje a barátságról szól. A kíváncsi kislány összeismerkedik egy óriással, aki elviszi őt az óriások földjére. Ahogy a címszereplő a neve is mutatja, a légynek sem tudna ártani, de a nála kétszer nagyobb óriás ismerőseiről már az hírlik, hogy embereket esznek.

Ruby Barnhill A barátságos óriás című filmben

Forrás: Disneymiddleoff680478

A főszereplő kislányt Ruby Barnhill játsza, a három óriás, BFG, Bloodbottler és Fleshlumpeater hangjait a Kémek hídja orosz kémjét alakító Mark Rylance, Bill Hader és Jemaine Clement adja. A film Roald Dahl azonos című gyerekkönyve alapján készült. A 2009-ben mozikba került A fantasztikus Róka úr zseniális Dahl-adaptáció volt, így elkerülhetetlen lesz, hogy Spielberg legújabb rendezését Wes Anderson animációs filmjével vessük majd össze.

A barátságos óriás-t 2016. július 1-jén mutatják be az amerikai mozik, Magyarországra is biztosan el fog jutni a film.

Már Spielberg is bekérte a Saul fiáthttp://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20150713-mar-spielberg-is-bekerte-a-saul-fia-nemes-jeles-laszlo-podcast-tarr-bela-coen-testverek-brad.htmlHa Spielberg szarnak tartaná, az fájnahttp://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20150518-ha-spielberg-szarnak-tartana-az-fajna-nemes-jeles-laszlo-interju-saul-fia-cannes-2015.htmlJennifer Lawrence lesz Spielberg fotósahttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20150303-jennifer-lawrence-t-elrabolja-egy-diktator-steven-spielberg-lynsey-addario.html


Hasonló cikkek