Spirál: május 13-tól a mozikban az új magyar film

A mozinyitást követően kerül országosan a magyar mozikba Felméri Cecília új filmje, a Spirál.

A Spirál részt vett az „A” kategória 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol az első- és második filmesek versenyprogramjában különdíjban részesült. A filmben a főszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Bogdan Dumitrache, Kiss Diána Magdolna vagy az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, és nem mellesleg több rangos filmfesztiválon szerepelt sikerekkel. A Spirál fényképezéséért néhány hete Réder György megkapta a Kovács László – Zsigmond Vilmos operatőrverseny játékfilmes kategóriájának a díját.

 

Történetében egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A helyszín egy horgásztó, amely egy titokzatos módon eltűnt apáról szállt a fiúra, és távol van a várostól, egy elszigetelt, ugyanakkor csodálatos környezet egyben. Azonban a felszín alatt titkok rejtőznek, és az idő múlásával a tavat gondozó férfi és a két nő baljós története beteljesedik. A Spirál lélektani krimi a szembenézés nehézségeiről, az elengedésről és az ismétlődő konfliktusokról.

       

 

A Spirál Felméri Cecília első nagyjátékfilmje, aki korábban már számos rangos elismerősben részesült a filmes szakmában. A film az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment koprodukciójában, a FocusFox gyártásában, a Nemzeti Filmintézet, a Román Filmközpont (CNC) és az Eurimages támogatásával készült. A Spirál május 13-tól látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

A film hivtalos weboldala: https://vertigomedia.hu/premierek/spiral/

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek