Stadionátadó, edzőkirúgás és tüntetés Diósgyőrben

Megint botránytól hangos a DVTK labdarúgó szakosztályának háza tája: hétfőn a klub menesztette Bódog Tamás szakmai igazgatót. Erről értesülvén a szurkolók kedden szimpátia-tüntetést tartottak és kiálltak Bódog Tamás mellett.

 

Lipták Zoltán csapatkapitánnyal egy korábbi sajtótájékoztatón

A döntést a klubvezetés a sikertelen szerepléssel indokolta: a DVTK NB I-es csapata sikertelen tavaszi eredményei után a kiesés szélére került. Március 3-án legyőzte a Ferencvárost, azóta viszont hat mérkőzésen két döntetlen, négy vereség született, a Magyar Kupából pedig kiesett a csapat.

 

Érkeznek a szurkolók a szimpátia-tüntetésre, az új DVTK Stadion mellé

 

Már a Balmazújváros elleni vesztes meccs után próbálta a klubvezetés szankciók alkalmazásával motiválni labdarúgóit: félhavi fizetésüknek megfelelő összegre büntette a játékosokat, továbbá a használatra kapott személygépkocsikat is visszavette tőlük. Az intézkedés azonban nem hozta meg a várt eredményt, hiszen múlt szombaton a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen újra vereséget szenvedtek a fiúk, ezért a klub úgy döntött, hogy elküldi Bódog Tamást és kinevezi edzőnek a csapat egykori játékosát, Fernando Miguel Fernandez Escribanót, akit mindenki csak Fernando néven ismer. Az új szakmai stáb április 24-én, kedden már edzést tartott a Diósgyőr labdarúgóinak.

 

Szónok a tüntetésen

 

Bódog Tamás rendkívül népszerű volt a DVTK-szurkolók körében. Leváltása után a drukkerek azonnal szimpátia-tüntetést tartottak és bejelentették: bojkottálni fogják az időközben elkészült diósgyőri stadion átadását megelőző tesztmérkőzéseket április 26-án, csütörtökön. Nem vesznek részt a tesztnapi két meccsen, hanem helyette a női csapatot buzdítják a fővárosi Hidegkuti stadionban, a Ferencváros elleni Magyar Kupa döntőn.

 

Korábbi sajtótájékoztatón: a jellegzetes “Bódog-mosoly”

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek