Stadiontúra és éjszakai focizás

A futball éjszakáján a Diósgyőri Stadion is megnyitotta kapuit, azonban Borsodban nem csupán Miskolcon várták a drukkereket, hanem Mezőkövesden is.

Stadiontúra (Fotó: Szabó Krisztián/ dvtk.eu)

Országszerte 18 városban rendezték meg a Futball Éjszakáját. A Diósgyőri Stadionnál már délután 4 órakor megkezdődött a programsorozat, az előzetesen regisztrált szurkolók stadiontúrára indultak. A nagy érdeklődésre való tekintettel hat csoport járta körbe a létesítményt.

Lelkes fiatalok  (Fotó: Szabó Krisztián/ dvtk.eu)

A látogatók a vendégcsapat autóbusz beállóján keresztül léptek be az új stadionba, majd a vendég- és játékvezetői öltözőbe néztek be először. A mixed zone-ban (a mérkőzést követő interjúk helyszínén) a sajtófal előtt készülhettek saját fotók, de lehetett fényképezni a játékoskijáróban, a gyep közvetlen közelében, sőt még a kispadon is. A csoportok a sajtóteraszon keresztül értek a főépületben lévő vezetési pontba, ahol megnézhették: mit lát a rendőrség egy mérkőzésen a stadionban felszerelt kamerarendszeren keresztül? Ezután következett a hazai öltöző, a bemelegítő terem, edzői öltöző, a merülőmedencés és vizesblokkok, majd a séta végén a hazai autóbusz beállóján keresztül tudták a látogatók elhagyni a létesítményt.

Sakk-matt (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Eközben a stadion előtti közösségi téren ki lehetett próbálni a teqballt, a lábtengót, a Lillafüredi Sport- és Kalandpark Rummenigge focisulijának eszközeit. A DVTK e-sport szakosztálya is különböző játékokkal várta az érdeklődőket, a diósgyőri ultrák pedig zászlókat és transzparenseket festettek. Az Edzőközpont műfüves kispályáit ezen a délutánon a szurkolók vették birtokba, és mutatták be rajtuk focitudásukat egy torna keretén belül.

A stadion bejárata esti kivilágításban (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Este hét órakor a diósgyőri labdarúgás három generációja lépett színpadra: Tatár György, Bém Gábor és Szalma Pál a régi nagy sikereket elevenítette föl. Befejezésül a Kelet Brass Band zenekar koncertje zárta a programot a szépen kivilágított Diósgyőri Stadion tövében

(Fotó: Vona Ildikó/ PTV és Szabó Krisztián/ dvtk.eu)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek