Stallonét a szíve még hajtja, de a teste már nem bírja

A most hatvankilenc éves Sylvester Stallone 2014 karácsonyán, sok éven át tartó habozás után elkötelezte magát a Rambo folytatása mellett, és bejelentette az ötödik rész alcímét: Last Blood, vagyis Utolsó vér.

A Burmában játszódó negyedik epizód ugyan már egyszer pontot tett a sorozat végére 2008-ban, de a sztár úgy gondolhatta, megérdemel még egy lezárást a nyolcvanas évek ikonikus akcióhősének az élete.

 

Most ismét fordult egyet a kocka, Stallone a Variety-nek árulta el, hogy nem lesz több Rambo: A szívem még hajt, de a testem már nem bírja.

A színész elégedett a negyedik rész befejezésével, és akciófilmként is büszke rá. „Valószínűleg ez az utolsó olyan munkám a műfajban, amelyet egyedül rám épült.” Miután elkészült vele, már soha többé nem érezte azt az elhivatottságot, amely egy ilyen filmhez szükséges. Ha nem tudok jobbat csinálni annál, mint amit utoljára csináltam, akkor minek vágjak vele? És tényleg nem tudok.

John Rambo visszatért, és jobb arc, mint valaha. Pontosan 20 év telt el afganisztáni ámokfutása óta, és bár azóta a hidegháború véget ért, talán már az összes amerikai fogoly is hazatért Vietnámból, mégsem kell Rambót félteni, ebben a megváltozott környezetben is megtalálja a módját egy fincsi kis igazságosztásnak. Kritikánk a negyedik részről.

Forrás: Best HollywoodJohn Rambo

 

Rockyt azonban még nem küldi nyugdíjba Stallone. A Creed – Apollo fia hatalmas sikert aratott, Amerikában már 100 millió dollár felett jár a bevétele, és ezen fellelkesülve már a folytatáson gondolkodnak.

Ryan Coogler rendezőnek és Stalllonénak több ötlete is van. Felmerült, hogy visszahozzák a bokszoló legendás ellenfelét, későbbi barátját, a Carl Weathers által alakított Apollo Creedet, és a film úgy ugrálna a múlt és a jelen között, ahogy azt a Keresztapa 2 tette.

Egy hagyományosabb folytatás is elképzelhető, amely az ifjú Creed bokszolói karrierjét követi. Stallone már egy ádáz és hatalmas oroszt lát a ring átellenes sarkában. A Creed – Apollo fiá-t január 21-től játsszák a magyar mozik.

 

Nyitókép: Illusztráció

 


Hasonló cikkek