Startol a Hagymatikum fejlesztése

Sikeres közbeszerzés után nemsokára indulhat a makói fürdőbővítés.

A város már nagyon várta a fejleményeket, és hamarosan kinyílik a türelem rózsája, ugyanis számos új funkcióval és részleggel gyarapszik a település méltán híres fürdője. Családi élményzóna, új napozóterasz, szabadtéri öltözők és más egyéb fejlesztések is várják majd a vendégeket. A beruházás tizenhat hónapot vesz igénybe, de a fürdőben ez idő alatt is fogadnak látogatókat, amint azt a vírushelyzet engedi.

A könnyebb megközelíthetőség és a turizmus várható fellendülése miatt plusz parkolóhelyeket is kialakítanak a városban, hogy ne legyen közlekedési dugó és biztonságosak maradjanak a mindennapok.

Farkas Éva Erzsébet online sajtótájékoztatóján a következőt nyilatkozta a sikerről:

A magyar kormány – Lázár Jánosnak, a hódmezővásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselőjének, a projekt kormánybiztosának köszönhetően közel 10 milliárd forinttal járul hozzá a beruházás megvalósításához. Amint aláírták a szerződést elindulhat a háromütemű fejlesztési folyamat – írta meg a radio7.hu

Ez a változás nem csak a fürdő életére nézve jelent pozitív előrelépést, hanem az egész városra nagy hatással lesz, mind a turizmus, mind a gazdaság, mind pedig a településkép tekintetében.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Makói Hagymatikum Fürdő közösségi oldala

 


Hasonló cikkek