Stephen King a Cujo folytatásán dolgozik

Stephen King egyik új története egy régi regényének, a Cujo-nak a folytatása lesz, habár a két mű csak lazán kapcsolódik majd.

King a The Loser’s Club podcastjében válaszolt arra a kérdésre, hogy min dolgozik éppen, és elmondta, hogy a Rattlesnake (csörgőkígyó) címre hallgató új regénye egyben az 1981-ben megjelent Cujo folytatásának is tekinthető. A két történet közötti laza kapcsolat nem meglepő a termékeny szerző eddigi munkásságát figyelembe véve, hiszen sok könyve játszódik egyazon univerzumban, illetve rendszerint visszatér Maine-i kitalált városaihoz.

King arról is beszélt, hogy a Rattlesnake egyik jelenetében egy négyéves ikerpár beleesik egy csörgőkígyóverembe, és ott az állatok elkapják őket. A Cujo és a Rattlesnake kapcsolatáról egyelőre még nem tudni semmit, King munkatempóját tekintve azonban nem kell már sokat várni ahhoz, hogy ez kiderüljön.

Forrás: syfy.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek