Stephen King és Don Winslow 200 ezer dollárt ajánlott fel

Fritsi Péter

Stephen King és Don Winslow 200 ezer dollárt ajánlott fel egy gyermekkórház számára, ha Stephanie Grisham (a fenti képen látható hölgy), a Fehér Ház szóvivője több mint 300 napnyi szünet után újra sajtókonferenciát tart.

A sajtótájékoztatók rendszeres események voltak a Fehér Házban, azonban 300 napja egyetlen egyre sem került sor. Helyette Donald Trump inkább a kötetlenebb összejöveteleket részesíti előnyben a riporterekkel. A Fehér Ház szóvivője úgy nyilatkozott a Fox and Friends-nek még szeptemberben, hogy sok riporter azért jött a sajtótájékoztatásokra, hogy hírnevet szerezzenek, ezért a közeljövőben sem terveznek tartani egyet.

A felajánlás először Don Winslow-tól érkezett a Twitteren keresztül Grisham nevében, 100 ezer dollárt adományozva egy tennessee-i gyermekkorház számára, abban az esetben, ha Grisham hajlandó 1 órán keresztül válaszolni a Fehér Ház sajtósainak egy konferencián. Ehhez csatlakozott Stephen King, újabb 100 ezer dollárt felajánlva, aki szerint a sajtótájékoztatók hiánya bizonyíték arra, hogy így akarják elfedni a hazugságokat és ellentmondásokat.

Grisham később azt nyilatkozta a CNN-en, hogy a jótékonykodást nem kéne semmiféle feltételhez kötni. Hiszen ha valakinek van felesleges 200 ezer dollárja, amit elszórhat, miért nem segít vele egyszerűen a gyerekeken, elvégre az egy jó dolog.

Winslow úgy reagált erre, hogy egyrészt King és ő is rendszeresen adományoznak jótékony célokra. Másrészt, Trump hivatalnokai miért nem válaszolnak az alapvető kérdésekre, amiket feltesznek nekik?

Grisham eddig nem válaszolt semmilyen formába Winslow kérdéseire. Korábban Don Winslow és Stephen King is kritizálta az elnököt.

Forrás: The Guardian


Hasonló cikkek