Strandon járőröznek a Csongrád-Csanádi rendőrök

A nyár beköszöntével ez is a feladataik közé tartozik, nem is akármiért…

Nyaranta igen gyakoriak a strandbűnözések. Rendszerint kisebb értékek tűnnek el, de szép számmal akadnak olyan esetek is, amikor komolyabb dolgoknak kel lába. Laptopnak, telefonnak, tabletnek, pénztárcának, stb. Éppen ezért teljesítenek szolgálatot a strandokon a Csongrád-Csanádi rendőrök. A napokban Mórahalmon is jártak, ott minden rendben volt a szolgálat ideje alatt.

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket, hanem ha van lehetőség tartsuk biztonságban az erre kijelölt kulcsra zárható szekrényekben. Ha pedig nincs ilyen opció, mindig legyenek szem előtt az értékeink.

Nem jó megoldás az sem, ha letakarjuk a táskánkat, figyelmeztetnek a rendőrök, hogy hangsúlyozzák a vagyonbiztonság lényegét.

Egyéb tanácsaikról a delmagyar.hu is beszámolt:

A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat hagyjuk otthon. A törölközővel, pléddel, ruhadarabokkal letakart csomagok sincsenek biztonságban a vízparton, ezért célszerű zárható szekrénybe helyezni azokat. A rendőrök azt javasolják, hogy a parkoló autókban se hagyjunk látható helyen táskát, értéktárgyat, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el – írja a lap.

Strandszezon ide vagy oda, tehát nem árt nyaraláskor is körültekintőnek lennünk, nehogy rémálommá váljon a szabadság.

Farkas Cs. Tekla

 


Hasonló cikkek