Suja leöntötte Matovičot egy pohár vízzel

 „Ilyen hideg zuhanyt adtok Szlovákia összes polgárának“ – kiabálta az egykori ĽSNS-es képviselő.

Grendel Gábornak (OĽaNO), a parlament alelnökének csütörtökön rövid időre meg kellett szakítania a parlament ülését, ugyanis konfliktus alakult ki Igor Matovič pénzügyminiszter és Miroslav Suja független képviselő között. Suja a Köztársaság (Republika) elnevezésű mozgalom tagja, amelybe az ĽSNS-ből való távozása után Milan Uhríkkal és Milan Mazurekkel együtt lépett be.

A Matovič és a Suja közötti szócsatában olyan szavak hangozottak el, mint a „szemétláda“ és a „farizeus“. A heves összeszólalkozás után Suja egy pohár vízzel öntötte le Matovičot, miközben azt mondta, „Ilyen hideg zuhanyt adtok Szlovákia összes polgárának“.

Grendel a szünetben azt mondta, elutasít bármilyen fizikai támadást a parlamentben. A parlament alelnöke a „vizes akció“ után kiutasította Suját a teremből, aki ellenszegült a felszólításnak. Ezután Grendel ismét megszakította az ülést, majd összehívták a grémiumot. Amennyiben a mandátumvizsgáló és mentelmi bizottság úgy ítéli meg, hogy a képviselő megsértette a parlament ülésének rendjét, 2 000 euróig terjedő bírság kirovását ajánlhatja a Nemzeti Tanácsnak.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: teraz.sk, KÖRKÉP.SK

Nyitókép: Zomri/reprofotó


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek