Sulík: ha szükséges, lemondok a funkciómról

„Ha az lenne a kérés, hogy Igor Matovič csak azzal a feltétellel távozik, ha Sulík is, akkor megteszem, ha ez segít az országnak.“ – jelentette ki Sulík. Boris Kollár házelnök szerint a jelenlegi szlovákiai politikai helyzetben valamin változtatni kell, azonban a kormányfő lecserélése nem biztos, hogy a várt eredményt hozza.

A Sme rodina vezetője a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában fejtette ki véleményét. Kollár elismerte, hogy a jelenlegi feszült politikai helyzet megoldása a kormány rekonstrukciója lehet. Nem gondolja viszont, hogy Igor Matovič kormányfő (OĽaNO) lecserélése bármit megváltoztatna. „Az egyetlen megoldás, hogy visszatérünk ahhoz, amiért a politikába jöttünk.“ – mondta.

Sulík elismételte, hogy a pártja továbbra is kitart a kormány átalakítása mellett, és a kormányfő valamint az egészségügyi miniszter lecserélését akarják. Sulík szerint egyikük sem képes rendesen ellátni a feladatát. „A funkció nagyon megváltoztatta Matovičot.“ – mondta Sulík, aki elismerte, hogy zárt ajtók mögött a miniszterelnök értésére adta, hogy mit gondol róla. Sulík elmondta, hogy soha nem tapasztalt ennyi személyes támadást.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem akar előrehozott választásokat, és nem akarja szétverni a kormányt. Sulík azt is elmondta, hogy ha március 21. után terítékre kerülne a kemény lockdown témája, az SaS vétózni fogja azt.

A Sme rodina elnöksége szerdán ülésezik, ezt követően Kollár az összes koalíciós partnert felhívja és megoldást keres majd. A házelnök szerint mind Matovičnak mind Sulíknak magába kellene szállnia. Kollár kizárta a kisebbségi kormányzás lehetőségét.

A Sme rodina elnöke azt is elmondta, hogy furcsának tartja, hogy az SaS vissza akarja hívni Krajčí egészségügyi minisztert. „Mikor Krajčí karácsony előtt szigorítani akarta az intézkedéseket, ők ki akarták nyitni az üzleteket. Azok akarják visszahívni, akik semmiben nem segítettek neki.“ – mondta.

Kollár a Szputnyik behozását jó ötletnek tartja, úgy véli azonban, hogy a vakcina beadásának felelősségét nem kellett volna az orvosokra hárítani. Azt is elmondta, hogy a Sme rodina miniszterei sem fogják támogatni a kemény lockdown bevezetését márcis 21-től.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek