Súlyos bírságok élnek mától Szlovákiában

A járványügyi intézkedések megszegéséért a rendőrök 1000 euróig terjedő helyszíni bírságot szabhatnak ki, de közigazgatási eljárás keretén belül ez az összeg elérheti az 1659 eurót is. A szlovák rendőrség minden esetet egyénileg bírál el és jelentősen növeli az ellenőrzések számát.

Az illető akkor szegi meg a kijárási korlátozásokat, ha nem tudja megindokolni útjának célját az érvényben lévő kivételek egyikével. A rendőrök helyszíni bírságot szabhatnak ki, de ha nem teljesülnek a feltételek a büntetés kiállításához, az esetet jelentik a járási hivatalnak.

Szájmaszk viselésének elmulasztása, valamint a kötelező karantén megszegése miatt a rendőrök 1000 euróig terjedő bírságot szabhatnak ki, vagy az esetet továbbítják a Regionális Közegészségügyi Hivatalnak.

A rendőrök azt is ellenőrzik, hogy a korlátozásoknak megfelelően zárva vannak-e az egyes üzletek, szolgáltatások. Szabályszegés esetén a rendőrség a Regionális Közegészségügyi Hivatalnak továbbítja az ügyet.

Szerdától, azaz március 3-tól kezdve minden elérhető egységet az intézkedések betartásának ellenőrzésére fordítanak, és civil ruhás rendőröket is bevetnek. Főként olyan helyeken várhatók ellenőrzések, ahol több ember tartózkodik, a fő útvonalakon, valamint a rizikósabbnak minősített járáshatárokon.

Forrás: TASR/parameter.sk

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek