Susanna Clarke a Costa Book Awards esélyesei között

Susanna Clarke idén megjelent regényével, a Piranesivel bekerült a Costa Book Awards rangos irodalmi díj esélyesei közé.

16 évvel a hatalmas sikert aratott és rengeteg irodalmi elismerést elnyert A hollókirály után, Susanna Clarke 2020-ban jelentkezett csak újabb könyvvel, melyet hatalmas várakozás előzött meg, és valami egészen egyedi történetet kaptunk vele. A sok éves kihagyásnak egy súlyos betegség volt az oka, így Clarke rettentően boldog volt, mikor a közel 708 darab cím közül beválasztották a legesélyesebbek közé.

A Costa Book Awards-ot 1985 óta adják át minden évben olyan regényeknek, melyek először Nagy-Brittaniában vagy Írországban jelentek meg, korábban a Whitbread Book Awards néven volt ismert. Ellentétben a Booker-díjjal, itt jóval szélesebb és populárisabb könyvek közül választják ki a jelölteket, elnyerése pedig 5,000 fonttal jár.

A Piranesiről korábban ITT írtunk.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek