Szabadhídvégen már a kivitelezőé a terep

A Fejér megyei településen a régi óvodából polgármesteri hivatal lehet.

Pap László, a kistelepülés polgármestere arról számolt be a feol.hu-nak, hogy az óvodára kapott támogatást már 2018-ban elnyerték: „Az óvodaépítés nagyon elhúzódott, ez egy kétéves, nagyon megfeszített, kemény munka volt”. A múlt idő abban a tekintetben jogos – írják a keddi cikkben –, hogy az előkészületek – így a közbeszerzés, a szükséges épületek lebontása – már megtörtént, január 18-ától a kivitelezőé a terep.

„147 millió forint támogatást kaptunk az óvodára” – mondta Pap. „Ez oly’ mértékben változott, hogy 50 millió forint önerőt tettünk hozzá mint önkormányzat, és még 70 millió forint beruházási hitelt vettünk fel”– sorolta a település vezetője. Egy teljesen új épület születik. A régi – jelenleg még használatban lévő – óvoda az 1960-as években épült, egy családi ház lett anno átalakítva. 44 óvodás jár oda, ez több mint kétszerese a tíz évvel ezelőtti létszámnak.

Pap László szerint a jelenlegi épület bővítésére nem volt lehetőség, már csak a telek beépítési besorolása sem tette ezt lehetővé. A mostani kor követelményeinek már nem felel meg. „Nincs tornaszobánk, nincsen elsősegély-helyiségünk, fejlesztőszobánk. Az új óvodában ez mind megoldott, hiszen 525 négyzetméter alapterületű lesz” – jelentette ki Pap. „Evvel párhuzamosan fog fölépülni a bölcsőde. A bölcsőde közbeszerzését most írtuk ki, ott már egyszerűbb a helyzetünk, 134 millió forint támogatást kaptunk rá. Reményeink szerint ez az összeg elég lesz. Egy minibölcsőde épül. Véleményem szerint nagyon jó, hogy a két intézmény egymás mellett lesz” – mondta a Fejér Online-nak.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek