Szabó Tamás bűnösnek vallotta magát – fordulat a szlovákiai gyilkossági perben

A csütörtöki tárgyaláson a Kuciak-gyilkosság ügyében jogerősen 25 évre ítélt Szabó Tamás bűnösnek vallotta magát az ügyészek tervezett meggyilkolásának ügyében. Szabó végig azt állította, hogy ártatlan, most minden vádpontban elismerte bűnösségét.

Az ügyészek meggyilkolásának előkészítésében Szabón kívül Marian Kočner és Alena Zsuzsová, valamint Dušan Kracina és Darko Dragic is vádlottak. A vád szerint Maroš Žilinka mostani főügyész, Daniel Lipšic speciális ügyész, valamint Peter Šufliarsky, a főügyész korábbi első helyettesének meggyilkolását készítették elő. „Sajnálom, bűnös vagyok” – jelentette ki a bíróságon Szabó, ami által jelentős fordulat állt be az ügyben.

Szabó Tamás, aki a Kuciak-gyilkosság ügyében végig azt állította, hogy ártatlan, most minden vádpontban elismerte bűnösségét. Az pedig, hogy bűnösnek vallotta magát, segíthet neki abban, hogy ne kapjon életfogytig tartó börtönbüntetést.

Az ügy 5 vádlottja közül hárman már szabadságvesztésüket töltik: Kočnert 19 évre ítélték jogerősen a Markíza-váltók ügyében, Zsuzsová 21 évet kapott Ógyalla polgármestere meggyilkolásának megrendeléséért, Szabó pedig 25 évet a Kuciak-gyilkosság ügyében.

Szabón kívül az összes többi vádlott tagadja bűnösségét.

Forrás: DenníkN/parameter.sk

Fotó: TASR

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek