Számos beruházás zajlik most Balástyán

A településen egyszerre több kivitelezés is folyamatban van. Aszfaltozás, kerékpárút-javítás és közösségi tér kialakítása is szerepel a listán

Az önkormányzat igyekszik mindent megtenni azért, hogy Balástya folyamatosan fejlődjön, és a lakosok érdekeit szolgálja. Természetes, hogy egy-egy projekt munkálatai olykor apróbb fennakadásokat okoznak a mindennapokban, de ezekkel együtt lehet élni, amíg el nem készülnek. Hiszen, amint elkészültek, komfortosabb hétköznapokat, biztonságosabb közlekedést, élhetőbb és modernebb községet eredményeznek.

Így például útszakaszokat tesznek rendbe, kátyúkat töltenek fel és a fák gyökerei miatt felpúposodott kerékpárutat is megjavítják. Néhány napon belül minden utat portalanítanak, emellett pedig nagyobb projektek is zajlanak. Ugyanis parkolót is építenek.

Ezen kívül gondolnak azokra is, akik sportolásra és közösségi életre vágynak. Ezért egy TAO-s pályázatnak köszönhetően a település sportöltözőjének padlásán közösségi teret alakítanak ki, ehhez jól illeszkedő öltözővel és vizesblokkal, hogy az arra járóknak minden igényét szem előtt tartva értéket teremtsenek.

A régi kántorházat pedig kilátótermekké alakítják majd át, hogy a kultúrának is nagyobb teret nyissanak. Erre majdnem 17, 5 millió forintot fordíthatnak a Vidékfejlesztési programnak hála.

A tervekről és kivitelezésről Újvári László polgármester tájékoztatta a delmagyar.hu-t. Ebből pedig az derült ki, hogy bár Balástya dolgos hetek elé néz, a jövőben biztosítottak fejlődési lehetőségei.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek