Számos tűzeset volt Csongrád-Csanádban

Rengeteget dolgoztak a tűzoltók július első teljes hetében is. A hétköznapok nem teltek el tűzeset nélkül

A legtöbb gond szabadtéren történt, ezek nagy része a szárasság miatt következett be.

Égett az avar Szegeden, valamint a közelében, az M43-as-on is. De Szegváron is közbe kellett lépni, hogy megfékezzék a tüzet. Itt két hektáron égett a száraz fű – írja a szeged365.hu.

A tűzoltók munkájának hála, minden katasztrófát sikerült megfékezni, de akadt olyan helyszín is, ahol több órán keresztül kellett, hogy dolgozzanak a siker érdekében. E tekintetben Székkutas járt a legrosszabbul. A Körös – Maros Nemzeti Parkban 300 hektáron égett a tűz, a terület a lángok áldozatává vált. De közös erővel végül elhárították a katasztrófát. A Békés megyei tűzoltókat is be kellett vonni. Hatalmas kár érte a Parkot, de pontos felmérési eredményekről még nem tudunk.

Ezenkívül Makón kigyulladt egy autó, Szegeden pedig lakatlan épület égett.

Összefoglalónk is tükrözi, hogy a tűzoltók sosem unatkoznak, mindig bevetésre készek és legjobb tudásuk szerint, hősiesen  végzik a munkájukat. Ám ehhez az is szükséges, hogy mindenki megfelelően figyeljen a környezetére, és időben érkezzék a bejelentés, ami pontos információkat tartalmaz, legalább a helyszínről, ahol tűz van.

A legszerencsésebb mégis a megelőzés. Tartsuk be a szabályokat szabadtéren. Ekkora hőségben tűzgyújtási tilalom van. Valamint ne felejtsünk semmit a tűzhelyen.

Ez csak néhány példa arra, ami komoly bajokat okozhat. Látható, hogy a természet emberi mulasztás nélkül is megszenvedi a tüzeket és a hőséget.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt kép: delmagyar.hu – Donka Ferenc

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek