Szárazlábas túrák lesznek a Barlangfürdőben

Január 20-22. között ismét bakancsos bejárást tartanak a miskolctapolcai Barlangfürdőben – adta hírül honlapján a cég.

 

Európa egyedülálló természetes barlangfürdőjében – mivel élő barlangról van szó, és lehetnek kőzetmozgások – elengedhetetlen a karbantartás. Hétfő óta folynak a munkák. Ilyenkor a karbantartók leengedik a medencékből a vizet, átvizsgálják a teljes barlangot, megkopogtatják a sziklákat, ahol szükséges, felújítási munkát végeznek, a villanyszerelők pedig átnézik a teljes elektromos hálózatot.

 

Víz nélküli barlangi járat a termálfürdőben

 

A szárazlábas túra minden évben nagy népszerűségnek örvend, a látogatók kabátban és cipőben sétálgathatnak ott, ahol máskor úszkálni és pancsolni szoktak. Tavaly több mint hétszázan voltak kíváncsiak a programra, és az ország több részéből érkeztek turisták.

 

Ahová nem kell fürdőruha

 

Túravezető kíséri majd a csoportokat, aki elmeséli a Barlangfürdő történetét. Segítségével az érdeklődők megnézhetik a termálkutat, képet kaphatnak a fürdő üzemeléséről, valamint a vendégek elől elzárt barlangi járatokba is bemehetnek.

A túra időtartama: 45 perc.

Január 20-21-22-én minden egész órában indulnak turnusok. Az első délelőtt 9.00, a napi utolsó 15.00-kor. Minden időpontban 15 fős csoport indul. A túra fizetős, és a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A belépőjegyet a túra napján, a helyszínen, a Barlangfürdő pénztárában tudják megváltani az előre beregisztrált vendégek. Bővebb információ a Barlangfürdő honlapján található.

 

Mikor nyit újra a Barlangfürdő?

 

A karbantartási munkákkal a szakemberek a tervek szerint január 19-ig végeznek. Hogy a leállás után mi várható a Barlangfürdőben, az jelenleg anyagi forrás kérdése. A létesítmény további működéséről a Miskolc Holding Igazgatótanácsának január 19-i ülésén fognak dönteni, a Fürdők Kft. által készített üzleti terv alapján. Cél az, hogy a Barlangfürdő mielőbb újra kitárhassa kapuit, és nyitva is tudjon maradni 2023-ban.

 

A Barlangfürdő épülete tavaly ősszel

 

Nyitókép: medence víz nélkül – egy korábbi szárazlábas túrán

Szöveg és archív-fotó: Vona Ildikó

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek