Szárnyal a bitcoin

2017 óta idén novemberben lépte át először a felső 19 666 dollláros  határt a kriptodeviza. Akkor azt hittük ez lesz a csúcs, de nem. Az év vége felé a bitcoin szárnyalva érte el a 22 ezer dollárt és nem akar süllyedni.

A Bitstamp pontos adatai szerint az árfolyam 22 275 dolláron mozog. Az idei évben összesen 210%-ot növekedett, csak az elmúlt hónapban 25%-ot. Már bizonyított tény, hogy az idei legjobb befektetés a kriptadeviza volt.

Több nagy vállalat, milliárdos is belekezdett a digitális valuták vásárlásba, 2017-tel szemben, mikor a kiskereskedők körében volt leginkább kedvelt a bitcoin. Többek között idén ősszel beszállt a PayPal online fizetési rendszer rendszer is a játszmába. Engedik a bitcoin kereskedelmét és a jövőben tervezik a bitcoinnal való fizetést is. A koronavírus válság csak segítette ezt a kriptadevizát az arannyal és ezüsttel egyaránt. Sokan fektették pénzüket ezekbe a termékekbe az infláció elöli menekülés gyanánt.

Hogy a jövőben ez a kriptodeviza, hogyan is alakul, azt senki se tudja. Viszont több előrejelzés szerint, valamint a Galaxy Digital vezérigazgatójának személyes véleménye alapján: jövőre a bitcoin leverheti az aranyat a listáról, elérheti a 60 000 dolláros szintet.

forrás: portfolio


Hasonló cikkek