Száz piacon zenél Radics Sándor, a kecskeméti mestercimbalmos

Radics Sándor cimbalomművészt már gyermekkorától a zene élteti, a cimbalmozás átsegítette a legnehezebb pillanatain is.

Az országot járva, mint a Cimbalommal Magyarországért zenei jószolgálati nagykövete népszerűsíti a hungarikumok közé beválogatott régi magyar hangszert.

Az Európa Unió Nagydíjas mestercimbalmos tehetségét világszerte elismerik. Pest megyében született, de régóta Kecskeméten él. Az elmúlt évtizedekben nemcsak hazai közönség előtt játszott, hanem a világ számos pontján megszólaltatta a számára oly kedves hangszert. Sok hírességnek zenélt már, Kecskeméten pedig évről évre jótékonysági koncertet szervez rászorulók javára. Az elmúlt időszakban, a járvány idején gyakran játszott a szabadban, például piacokon.

Idei nagy célkitűzése, hogy pontosan száz piacon fellépjen, ezek egy része már meg is valósult, és a következő hetekben folytatódik.

Emellett különböző rendezvényeken is fellép, például e hétvégén Kecskeméten, a Melinda Parkban a kakasfőző fesztiválon. Nyáron a piacok látogatása mellett számos nagyvárosban játszik, és természetesen a Balaton-parton is sokszor megfordul majd a nyaralók nagy örömére.

Radics Sándor mindig tiszta szívből muzsikál, mindent belead, hogy a közönség jól érezze magát. A cigányzene mellett komolyzenét és filmslágereket is játszik. A külföldi hallgatóságát is mindig meglepi, nagyon sok ország zenéjét ismeri. A célja, hogy e kihalófélben lévő csodálatos hangszert megszerettesse a közönséggel, megismertesse őket a számára oly kedves cimbalom zenével. -írja a Bács-Kiskun megyei Hírportál.

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek