Százmilliókból újul meg a nagyigmándi iskola

Kétmilliárd forintot meghaladó összegből újítják fel a Komárom-Esztergom megyei településen a Pápay József Általános Iskolát – mondta el a térség országgyűlési képviselője csütörtökön, amikor időkapszulát helyeztek el a beruházás helyszínén

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) hozzátette, a jelenlegi épületet érintő fejlesztésen túl az iskola egy digitális és egy természettudományi szaktanteremmel és ezek kiszolgáló helyiségeivel gazdagodik.

A projekt keretében megvalósulhat a község igényeit is kiszolgáló 1300 négyzetméteres sportcsarnok, szabványos küzdőtérrel, lelátóval és öltözőkkel. A fejlesztési csomag része a jelenlegi iskolaudvar korszerűsítése és egy rekortán sport- és futópálya kialakítása – emelte ki a település polgármestere.

Hajduné Farkas Erika (független) elmondta, a sportlétesítmény kivitelezési költségeihez az önkormányzat a tatabányai tankerületi központtal kötött együttműködési megállapodás alapján 182 millió forinttal járult hozzá.

Vereckei Judit, a tankerületi központ igazgatójának tájékoztatása szerint a tankerület történetének eddigi legnagyobb beruházása 2022 februárjára fejeződik be. A 300 gyermeket fogadó intézmény 2,1 milliárd forintot meghaladó felújítási költségéből 1,2 milliárd forint a magyar állam támogatása, 750 millió forint uniós forrásból származik.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek