Százötven forintért rabolt, de a szentképeket visszaadta

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárításra, idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt.

A vádlott 2019. április hónap végén a délelőtti órákban Szikszón, odafutott a templomba igyekvő 81 éves mozgásszervi problémákkal küzdő asszonyhoz, és mellé érve erősen megrántotta a bal karján lévő táskáját, mire a sértett a mellkasára érkezve, a földre zuhant. A földön fekvő sértettől elvette a táskát az abban lévő 150 Ft összegű készpénzzel, személyes tárgyakkal, így szemüveggel, zsebkendővel, lakáskulccsal, fésűvel, valamint 15 db szentképpel együtt, és a helyszínről elszaladt. A sértett segítségért kiabált azzal, hogy kirabolták. Egy arra járó férfi felsegítette, és a vádlott után szaladt, de szem elől tévesztette.

A vádlott még aznap a pénz kivételével valamennyi eltulajdonított tárgyat a szentképekkel együtt a sértett szomszédjában lakó nőnek odaadta azzal, hogy azt az asszonynak adja vissza.

A sértett a bűncselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló csípőzúzódást és hámsérülést szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

A kép illusztráció.


Hasonló cikkek