Százötvenmillió forintból újították fel a tatabányai távfűtési rendszert

Közel 150 millió forintos, európai uniós támogatásból felújította távfűtési rendszerét az önkormányzati tulajdonú tatabányai távhőszolgáltató, ezzel évente 420 tonnával csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása a városban – közölte a társaság az MTI-vel.

    A T-Szol Zrt. tájékoztatása szerint az energiamegtakarítást eredményező fejlesztés során négy új fogyasztó csatlakozott a távhőrendszerhez, szétválasztottak két szolgáltatói hőközpontot és korszerűsítettek egy vezetékszakaszt.
Új fogyasztóként megújuló energiából termelt hővel látják el a nemrég felújított Tulipános házat, a Hét Vezér Szállót, az Árpád Gimnázium sportcsarnokát, valamint egy orvosi rendelőt.

A fejlesztéseknek köszönhetően hozzávetőlegesen 7600 gigajoule hőenergia és 55 ezer kilowattóra villamosenergia takarítható meg évente.
Az önkormányzat tulajdonában lévő tatabányai távhőszolgáltató a város 23 ezer lakását és a hálózatra csatlakozott 1100 intézményt a Tatabánya Erőmű Kft.-től vásárolt hővel fűti. A távfűtésre évente 1,1 millió gigajoule hőenergiát használnak fel. A vezetékhálózat teljes hossza 209 kilométer, ebből a gerincvezeték 123 kilométer.


Hasonló cikkek