Szeged: elmarad a Nemzetközi Halfesztivál

Nemrég jelentették be a szervezők, hogy idén a járványügyi intézkedések miatt nem lesz Tiszai Nemzetközi Halfesztivál

A településen élő hal- és halászlé rajongók nem jól fogadták a hírt, miszerint eltörölték a szeptemberben megrendezendő halfesztivált. Már tavaly sem volt az igazi az ünnep, mert akkor is csak egy kisebb rendezvényt tudtak tartani, néhány csárda összefogásával.

Az érdeklődők már nagyon várták a fesztivált, hiszen klasszikus szegedi összejövetelről és ízekről van szó. Aki szereti a város lelkületét, kedveli a finom halételeket és az embereket, mind készült az eseményre. Ám úgy tűnik, hogy 2021-ben nem hódolhatnak a kultúrának és a gasztronómiának az arra éhezők.

A delmagyar.hu részletesen is kifejti, hogy sokáig úgy volt, megtartják a jeles hétvégét, kicsiben a Partfürdőn. De még mindig kell a védettségi igazolvány a részvételhez. Ezért döntött úgy Frank Sándor, főszervező, hogy lefújják a töretlen sikernek örvendő nemzetközi kincset.

Egy belépőjegyes koncerten, bulin vagy fesztiválon nem lenne gond ellenőrizni, hogy beoltottak érkeznek-e. De itt  elég bonyolult. Így visszaléptek a szervezéstől. Bár vannak, akik még reménykednek, hogy szeptemberig más lesz a helyzet, egyelőre a halnapok eltörlése a hivatalos információ.

A halfesztivál lényege viszont az, hogy bárki jöhet. Ha Julis néni érkezik egy adag halászléért és az ajtónál szembesül ezzel, biztos, hogy nem fog elégedetten távozni. A kempingezőket, nyaralókat sem tudom ellenőrizni – magyarázta Frank Sándor.

Maguk a szervezők is sajnálják, de a kivitelezés szinte lehetetlen lenne. Szavaikból arra lehet következtetni, hogy nem tudnak – és valószínűleg nem is akarnak – különbséget tenni az érkezők között.

Jövőre remélhetőleg összejön!

Farkas Cs. Tekla

 


Hasonló cikkek