Szeged: ezt nevezik igazi összefogásnak…

Rekordidő alatt lett meg a pénz egy kislány járássegítő gépére

A szegediek és a környékbeliek összefogása példátlan eredményhez vezetett a közelmúltban: mindösszesen három nap alatt gyűjtöttek össze több mint három millió forintot egy helybéli, teljes testében izommerevséggel küzdő kislánynak, hogy olyan eszközt kaphasson, melynek köszönhetően nagyszabású, komplex és az ő igényeire szabott fejlesztéshez juthat.

A KidWalk nevezetű speciális, gyermekeknek tervezett járássegítő eszköz beszerzésére a szegedi Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány tett közzé felhívást. Ez a szerkezet rengeteget segít a merev izomzattal küzdő gyermekeknek, megkönnyíti a mindennapokat és fokozatosan fejleszti is azt, aki használja. Ám erre  a járást segítő gépre jelenleg nem lehet állami támogatást igényelni. Ezért volt szükség civil összefogásra.

Az eredeti terv az volt, hogy körülbelül szeptember közepéig zajlik majd a jótékonyság, ám már augusztus közepén meglett az összeg. Sok magánszemély és cég is melléjük állt. Ennek hála még a kislány kezelését is tudják támogatni.

Alapítványunk eddigi legsikeresebb gyűjtései közé került Sára járássegítője, ugyanis rekord idő alatt, alig 3 napon belül összegyűlt a szükséges pénz – mondta el Dr. Pataki Gergely a gyűjtés fő szervezője a szeged365.hu-nak.

A KidWalk használatával javulhat Sári testtartása és megfelelő terhelést kapnak a végtagjai, ráadásul kezeit szabadon tudja használni, így idővel önállóbbá válhat és kinyílhat előtte a világ.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Gyűjtsünk együtt Sára lépteiért Facebook csoport

 


Hasonló cikkek