Szegeden is támogatják a rászorulókat

Karácsony közeledtével még inkább igyekeznek odafigyelni a nélkülözőkre a megyeszékhelyen is. Most a Szeged Első Lions Club állított össze szeretetcsomagot a rászorulóknak

Idén is támogatásba fogott a klub, hiszen a tél még nehezebb időszak azok számára, akik valamiből hiányt szenvednek. A Lions Club ezért 2021-ben is megkereste a legszegényebb családokat. Őket az SZTE Védőnői Szolgálat dolgozói választották ki. Hiszen a védőnők azok, akik leginkább látják, hogy kinek, mire van szüksége. Főleg, ha kisgyermekesekről van szó.

A szeretetcsomagokban csupa hasznos, tartós vagy éppen finom dolog van. Hogy akik még az ünnepekkor is kénytelenek küzdeni, érezhessenek egy kis megkönnyebbülést.

Ilyen a tisztítószer és a tartós élelmiszer, de ezek mellett édesség és déli gyümölcs is került a csomagba. Mindezt a Club tagjai és külsős adományozók felajánlásaiból sikerült beszerezniük. A szombaton összeállított csomagokat a napokban személyesen viszik majd házhoz – írja a delmagyar.hu.

A megyében szerencsére egyáltalán nem ritkák az adományozások. Lapunk korábban egy makói kezdeményezésről is beszámolt. Ezeknek a megmozdulásoknak hála, szép lehet a szegényebb körülmények között élők ünnepe is.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek