Szegedi a hazai piac legjobb szigetelője

Jó hír a hideg napokra: A magyar piacon egyedülálló, a többi elérhető termékhez képest 20%-os fűtési energia megtakarítást eredményező anyagot fejlesztett ki a szegedi Bodrogi Bau Kft.

A projekt, mely során  kialakították az ország legkorszerűbb polisztirol hőszigetelő gyárát Szegeden, még 2019-ben zajlott le. Az egymilliárdos beruházáshoz 500 millió forintnyi hazai és uniós forrást nyertek, ami természetesen jelentős segítséget nyújtott a megvalósításkor.

Az új termék, a grafitos expandált polisztirol (EPS) szigetelő anyag hővezetési tényezője 0,030. A hőszigetelő képességet jellemző érték annál alacsonyabb, minél kedvezőbb tulajdonságú egy szigetelőanyag. Jelenleg ez a szigetelő a legjobb a magyar piacon.

Az EPS termékeket zártcellás szerkezetű polisztirol gömbök alkotják, melyekben levegő található. Ennek köszönhető az anyag hőszigetelő képessége. Mivel a levegő zárt térben helyezkedik el, és nem tud eltávozni a cellákból, ezért az EPS hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.

Egy átlagos családi háznál 1,5-2,5 millió forintból alkalmazható hőszigetelési megoldással jelentős fűtési energia megtakarítás érhető el, az ingatlan értéke akár 15 százalékkal is megnőhet, így a beruházás hozadéka akár több millió forint is lehet – áll az MTI közleményében.

A hódmezővásárhelyi  Bodrogi Bau Kft. öt telephellyel rendelkezik, illetve számos fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, valamint Budapesten. A cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel és építőipari gyártással foglalkozik. Tulajdonosként EPS hőszigetelő anyag gyárat, alumínium nyílászárókat, acél szerkezeteket és asztalosipari termékeket gyártó üzemet működtet, valamint a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak  – számolt be róla a szegedma.hu.

A 237 alkalmazottat foglalkoztató Bodrogi Bau Kft. nyilvánosan elérhető cégadatok szerint értékesítésből származó nettó árbevételét 2019-ben 9,19 milliárd forint, az adózott eredménye 846 millió forint volt. A vállalkozás tájékoztatása szerint tavaly a járvány ellenére mintegy 27 százalékkal, 11,67 milliárd forintra nőtt nettó árbevétele.

Előrevetítve a hideg napokat ez a szigetelő nagyban megkönnyítheti mindennapi életünket, hiszen termékük régi és új építésű házaknál is alkalmazható.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: szegedma.hu/MTI

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 

 

 


Hasonló cikkek