Szegedről Szabadkáig roboghat majd a tramtrain?

Jól haladnak a tramtrain tesztek, zajlik a vezetők képzése és a tároló csarnok beruházás, valamint körvonalazódik egy újabb lépés: 2024–re Szabadkáig utazhatunk vasút-villamossal

Már az engedélyezési tervek elkészítésére lehet pályázni a Szeged-Szabadka tramtrain-vonal magyarországi szakaszára – írja a radio7.hu az Index nyomán.

A projekt Lázár Jánoshoz, a dél-alföldi régió közlekedésének fejlesztéséért felelős kormánybiztoshoz köthető. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi médiában üdvözölte a Magyar Állam által támogatott beruházást, derül ki a lap beszámolójából.

Ha minden úgy halad, ahogy szeretnék három év múlva tehát Szegedről Szabadkára, Szabadkáról Szegedre utazhatunk zavartalanul körülbelül háromnegyed órás menetidővel, ami jelentősen megkönnyíti majd a közlekedést. Biztonságot, gyorsaságot és meghatározó előrelépést várnak a projekttől.

Ám már most rengeteg a munka, ugyanis ahhoz, hogy 2024-re megvalósuljon a terv, fel kell újítani az említett szakasz vasútvonalát.

Ez a beruházás hamarosan meg is kezdődik

A munkálatok során nemcsak a vasutat és a jelzésberendezéseket, hanem a vasútállomások épületét is felújítják – írja a Szeged365. Ebből a cikkből az is kiderül, hogy Szijjártó Péter a gazdasági védekezés időszakát és az ebbe bekapcsolódó vasútvonal felújítást sikertörténetnek nevezte.

Lapszemlénk alapján elmondható, hogy a közlekedésfejlesztés a következő évek kiemelt részét képzi, ami a jövőre nézve könnyebbséget, az elkövetkezendő időszakra viszont némi korlátozást jelenthet.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek