Szemét egy ügy: Magyarcsanád illegális hulladéktól szenved

Néhány hete arról számoltunk be, hogy Bökényt, a közigazgatásilag Magyarcsanádhoz tartozó területet végre megtisztították az illegális szeméttől. Ám most, igaz másik településrészen, ismét hulladékhegybe ütköztek a lakosok.

Egyik napról a másikra termett ott a rengeteg hulladék, a polgármester becslése szerint legalább öt köbméternyi. Valószínűleg egy régi házat számolhattak fel, mert sok a személyes holmi, a bútor és az egyéb használati tárgy. Viszont ez azt is jelenti, hogy könnyebb lesz azonosítani a tettest, ugyanis leveleket és számlákat is találtak, amiken volt cím és név.

Farkas János faluvezető a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy megtette a szükséges lépéseket, a rendőrséghez fordult. Azért is szeretné, hogy kivizsgálják az ügyet, mert ő maga nem biztos benne, hogy az iratok tulajdonosa a tettes. Elképzelhető az is, hogy megbízott egy lomtalanító céget vagy magánszemélyt, és emiatt kerültek a régi focipályára a már nem használt dolgok.

Magyarcsanád első embere azt is kifejtette, hogy reméli hamar lezárják a nyomozást, mert a felelőssel meg akarják fizettetni a károkat. Merthogy bőven okoztak kárt: környezeti terhelés, szennyezés, településkép-rombolás, erkölcsi károk, erőforrás-pazarlás, hogy az összeset ne soroljuk fel.

A bökényi területet pályázati pénzből tisztították meg. Arra hárommillió forintot költöttek. A településnek jelenleg nincs költségkerete az újabb szeméthalom eltakarítására, ezért nagyon várják az ügy végét.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek