Szemüveges és maszkot hord? Akkor ez a találmány Önnek szól!

A szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület új találmánya megoldja minden maszkot viselő szemüveges gondját.

Mióta felütötte a fejét és elterjedt a világban a koronavírus, sok nehézséget éltünk át. S bár a komoly egészségügyi, gazdasági és társadalmi problémák mellett a szemüveg bepárásodása igen apró, banális gondnak tűnik, a mindennapokban bosszantó, de akár még veszélyes is lehet, mert negatív módon befolyásolja a látási viszonyokat.

Ám Illés Tibor, a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület elnöke és csapata megoldották a hónapok óta tartó kellemetlenséget. S erről be is számoltak a delmagyar.hu-nak. Egy apró, mindössze 390 forintos eszközt találtak fel, mely egy maszkra erősíthető műanyag kis híd, amit az orrnyeregre kell helyezni, hogy megakadályozza a levegő felfelé áramlását.

Az ötlet kivitelezése jobban sikerült, mint gondolták, ugyanis nagy igény van az eszközre, bár a legelső prototípuson módosítottak, hogy a méret ne zavarja viselőjét. A jelenlegi 3D-s nyomtatókkal 4 db hidat tudnak készíteni 90 perc alatt, ezért szeretnének beszerezni még két nyomtatót, hogy fokozni tudják a gyártást.

Illés Tibor kiemelte, hogy bármilyen maszkra fel lehet rakni a párátlanítót, de ami még fontosabb növényekből előállított, biológiai úton lebomló, hőre lágyuló anyagból készült, tehát több szempontból is környezetbarát. A gyártáshoz szükséges áramot pedig napelem segítségével állítják elő.

A készítők azt remélik, hogy ez az apróság nagy könnyebbséget hoz a szemüvegesek életébe, a koronavírus idején.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: delmagyar.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 

 


Hasonló cikkek