Szentes: már 25 éve ültetnek életfákat

A településen már negyed évszázada ültetnek életfákat az újszülöttek számára. A facsemetéket aztán a családok közösen gondozzák

Minden évben különböző fákból lehet választani. Az elültetés pedig a városhoz tartozást szimbolizálja. Az önkormányzat ezzel is szeretné erősíteni a közösséget.

Idén huszonöt éve indította el az önkormányzat ezt a kezdeményezést egyrészt azért, hogy zöldebb, szebb és élhetőbb legyen a városunk, másrészt pedig azért, hogy a közös kertészkedés is a családok összetartozását erősítse. Szeretnénk, ha ezek a facsemeték életre szóló emléket jelentenének a családoknak – tette közzé a delmagyar.hu Szabó Zoltán polgármester szavait.

A városvezető azt is elmondta, hogy az elvándorlás Szentesre is jellemző, akárcsak hazánk szinte összes településére. Ez nem feltétlen jelent lakosságcsökkenést, hiszen mindig jönnek új emberek. Viszont az életfákkal tehetnek azért, hogy az emlék a lakosokról megmaradjon. Ezen kívül pedig emléklap is jár, amit az emberek vihetnek magukkal, ha a költözés mellett döntenek.

Egyébként pedig minden adott a településen a gyermekvállaláshoz. Most éppen új egyházi bölcsőde és óvoda kialakítása folyik. Így tehát adottak a gyermekvállalás feltételei.  Ez meg is látszik, hiszen sok család él Szentesen.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek