Szenzációs magyar győzelem az idei Tour de Hongrie-n

Valter Attila nyerte a 41. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, miután a zárószakasz utolsó kilométerén bravúros teljesítménnyel lekörözte riválisait.

A királyetapon 188 kilométeres táv, gyorsasági és hegyi hajrá várt a 109 fős mezőnyre, amely szerdán Miskolcról indulva vágott neki a Gyöngyösön át Kékestetőig vezető útnak.

A miskolci rajt előtt Valter Attila és csapata (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Díszrajttal indult Miskolcon a viadal utolsó napja. Már a start után, a Hollóstetőig vezető emelkedőn voltak szökési kísérletek, az út szélén összegyűlt tömeg pedig mindenhol lelkesen bíztatta a felfelé tekerő kerékpárosokat.

Mátraházán a CCC csapata bontotta meg a sort, majd sorra jöttek a támadási kísérletek. Valter Attila, a hegyet tökéletesen ismerő 22 éves sportoló 800 méternél meglódult és nagy hajrában megnyerte a szakaszt, valamint az összetettet is. Így Lengyel Tamás 2005-ös győzelme után ismét magyar kerékpározó nyerte a Tour de Hongrie-t.

Miskolci start (Fotó: Pertorini Mário/ tdh.hu)

– Az egész csapatom zseniális volt ezen a versenyen, az előző három nap szakaszgyőzelmeihez ugyan nem sokat tettem hozzá, csak egy-egy kulacsot. Ma nagyon jó lábaim voltak, a támadásig egészen könnyedén tudtam jönni, de vitt a motiváció, annyi embertől hallottam, hogy hajrá Attila, így nem lehetett elveszíteni. Nagyon köszönöm mindenkinek, hajrá magyarok!” – mondta a célban Valter Attila.

(Kiemelt kép: a győztesek, Valter Attilával középen – Fotó: MTI/ Komka Péter)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek